IBC SOLAR – Compania

Sisteme de energie solară din 1982

Un furnizor de sisteme pentru viitorul energiei

Cu ani de experiență și tradiție

IBC SOLAR în cifre

 • Companie cu o tradiție de peste 40 de ani din 1982
 • Mai mult de 6 GW capacitate totală instalată
 • Energie solară pentru peste 3 milioane de persoane anual
 • Aproximativ 400 de angajați la nivel mondial
 • Peste 2.000 de parteneri la nivel mondial

 

Aflați mai multe despre IBC SOLAR.

De la înființarea sa în 1982, IBC SOLAR a devenit principalul furnizor de sisteme de soluții fotovoltaice și energetice – cu o capacitate instalată de peste 6 gigawați, șapte filiale internaționale și proiecte în întreaga lume.

Domeniul său de activitate variază de la parcuri solare care alimentează rețeaua de electricitate și sisteme de autoconsum pentru firme și reședințe personale, până la sisteme fotovoltaice off-grid și sisteme de stocare locală.

Ne numărăm printre pionierii industriei energiei regenerabile și am jucat un rol în dezvoltarea energiei solare ca alternativă reală la producția de energie convențională.

Suntem în continuare o companie 100% familială și ne mândrim cu stabilitatea financiară și parteneriatele de încredere. De mai bine de 40 de ani, oferim clienților noștri soluții complete de energie solară: fiabile, livrate la termen și cu randamente peste medie.

Aflați mai multe despre locațiile noastre internaționale.

Misiunea IBC SOLAR

Viziunea noastră

Creăm autonomie energetică și zero emisii prin furnizarea unui acces ușor la energia infinită a soarelui - pentru o lume vrednică de trăit.

Misiunea noastră

 • Suntem forța motrice din spatele utilizării energiei solare.
 • Simplificăm sistemele complexe și dezvoltăm soluții energetice inovatoare adaptate cerințelor clienților.
 • Împreună cu partenerii noștri, oferim generațiilor actuale și viitoare acces fiabil la energie regenerabilă.
 • Cu cunoștințele și experiența noastră, suntem capabili să răspundem rapid și flexibil la piețele dinamice.
 • În acest fel, accelerăm schimbarea către un stil de viață sustenabil.

Viziunea noastră

 • Etica/Morala
  Respect față de oameni, mediul și natura - fără excepție
 • Onestitate
  Tratarea tuturor cu sinceritate și integritate
 • Calitate și Siguranță
  Oameni și mediu, produsul și beneficiile sale - obținând cel mai bun rezultat împreună
 • Responsabilitate
  Responsabilitate față de mediu și satisfacția atât a angajaților, cât și a clienților
 • Omenie
  Angajamentele sociale și corporative sunt valoroase
 • Excelență
  Depunem eforturi extraordinare pentru a deveni o companie de excepție
 • Consecvență
  Acțiunea consecventă și durabilă este promisiunea noastră.

 

Doriți să aflați mai multe despre valorile noastre?

Aici puteți găsi documentul nostru privind politica corporativă (pdf).

Aici puteți găsi "Codul nostru de conduită" (pdf).

Gestionarea companiei cu competență și perspectivă

Consiliul de Administrație al IBC SOLAR este format în prezent din membri experimentați care au deschis calea pentru viitorul companiei.

Dr. Dirk Haft (CEO) Lars Degendorfer (CFO) Stefan Horstmann (COO) Patrik Danz (CSO) Fondatorul

Dr. Dirk Haft

Dr. Dirk Haft a devenit CEO al Consiliului de Administrație al IBC SOLAR AG din Ianuarie 2024. El este membru al Consiliului de Supraveghere al companiei din 2018. Este doctor în fizică cu specializare în nanofizică și fizică cuantică și are mulți ani de experiență în industria cipurilor și în ingineria mecanică. A deținut diverse funcții în consiliile de administrație și a fondat propriile companii. Prin urmare, va aduce un impuls strategic în ceea ce privește tehnologiile inovatoare, noile modele de afaceri și transformarea digitală.

La IBC SOLAR AG, Dr. Dirk Haft este responsabil pentru dezvoltarea ulterioară a strategiei corporative, precum și pentru departamentele Merger & Acquisitions și Innovation and Product Management. În cadrul funcției sale, va aduce o contribuție semnificativă la integrarea mai strânsă a diferitelor segmente de afaceri ale Grupului IBC SOLAR și la optimizarea gestionării integrate.

Lars Degendorfer

Lars Degendorfer este Directorul Financiar (CFO) al IBC SOLAR AG din 2018 și membru al Consiliului de Administrație din august 2019. Este economist de afaceri calificat, cu accent pe finanțe, bancă și investiții, și are mulți ani de experiență în poziții de conducere comercială pentru companii industriale, în special în sectoarele auto și inginerie mecanică. Un aspect central al activităților sale a fost și este domeniul finanțării (internaționale).

La IBC SOLAR AG, Lars Degendorfer este responsabil pentru Contabilitate, Control, Managementul Facilităților și Dezvoltarea Strategică a Grupului, precum și pentru coordonarea și conectarea întregului Grup IBC SOLAR.

Stefan Horstmann

Stefan Horstmann este Directorul de Operațiuni (COO) și membru al consiliului de administrație al IBC SOLAR AG din iunie 2020. Ca inginer calificat, a acumulat mulți ani de experiență în poziții de conducere la nivel internațional, în gestionarea lanțului de aprovizionare strategic și operațional, precum și în IT. Contribuția activităților sale IT în sectorul tehnologiei de încălzire, ventilație și aer condiționat s-a concentrat pe software-ul ERP, proiectarea proceselor, dezvoltarea organizațională și gestionarea proiectelor.

La IBC SOLAR AG, este responsabil pentru logistică, achiziții, asigurarea calității, gestionarea produselor, IT, procese și organizare. În rolul său de COO, Stefan Horstmann aduce o contribuție semnificativă la interconectarea acestor domenii de afaceri ale IBC SOLAR AG și continuă să le poziționeze pentru piețele fotovoltaice naționale și internaționale într-un mod orientat către obiective și succes.

Patrik Danz

Patrik Danz completează Consiliul de Administrație al IBC SOLAR AG în calitate de Director Comercial Șef (CSO) începând din 2021. Inginer calificat (Universitatea Tehnică) în domeniul ingineriei electrice și economiei, Patrik are o experiență îndelungată în poziții de conducere la nivel internațional în industria tehnologiei de iluminat. Aspectele centrale ale expertizei sale includ în special domeniile vânzări și marketing, gestionarea produselor, cercetare și dezvoltare și calitate.

La IBC SOLAR AG, este responsabil pentru vânzările naționale și internaționale ale companiei și unitățile de proiect, precum și pentru departamentele de marketing și vânzări tehnice. În rolul său de CSO, Patrik Danz este responsabil pentru coordonarea acestor domenii în cadrul Grupului IBC SOLAR și contribuie la eficientizarea unităților de vânzări la toate nivelurile.

Udo Möhrstedt

Un pionier al industriei

Absolventul în fizică Udo Möhrstedt s-a angajat în dezvoltarea și extinderea fotovoltaicelor timp de peste 40 de ani. Ca unul dintre pionierii din industria solară, el a înființat un birou de inginerie în 1982, din care a evoluat IBC SOLAR AG.

Udo Möhrstedt este bine conectat în industrie: el a fondat simpozionul PV la Bad Staffelstein la Mănăstirea Banz în 1986. A reprezentat interesele industriei germane a PV în calitate de membru al Consiliului de Administrație și purtător de cuvânt al Federației Industriei Solare Germane timp de șase ani, începând din 1996. El a sprijinit fuziunea federațiilor industriilor de energie solară termică și fotovoltaică în "BSI - Federația Germană a Industriei Solare".

Udo Möhrstedt a primit mai multe premii pentru devotamentul său complet - inclusiv "Medalia pentru Mediu a Bavariei". El a primit titlul de "Antreprenor al Anului" de la Ernst & Young în 2009 și în 2012 Udo Möhrstedt a primit Crucea Federală pentru Merit în 2012 pentru angajamentul său de lungă durată și antreprenorial.